2013. június 21., péntek

A Meggy jótékony hatásai: (jövő héten készül a meggy szörp és a lekvár)

A Meggy jótékony hatásai: (jövő héten készül a meggy szörp és a lekvár)

A meggy az egyik legkiválóbb antioxidánsunk, amely nem csupán elijeszti a baktériumokat, de vértisztító hatással is rendelkezik. Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat. 

A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szívünk védelmében

A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne. Éppen ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.

B-vitamin mindenek felett

Gondoltad volna, hogy a meggyben a B vitamin összes fajtája megtalálható?

E tulajdonságának köszönhető, hogy jó hatással van emésztésre és az idegek működését is pozitívan befolyásolja. Emellett pedig segíti a keményítő és a fehérje feldolgozását.

A légzőszervi megbetegedések esetén is érdemes meggyet fogyasztanunk, valamint a megfázás esetén is hamarabb meggyógyulhatunk, ha egy kis meggyet megeszünk.

A meggy A-vitamin tartalmának köszönhetően nem csupán a légzést segíti, de az immunrendszer-működésében is jótékony hatása van. Meghűlés csökkentő hatása pedig éppen savanyúságának köszönhető, hiszen savanyú környezetben kevésbé képesek megélni a baktériumok.


szörpi és lekvár receptekkel itt is megtaláltok: https://www.facebook.com/pages/H%C3%A1zi-Sz%C3%B6rp%C3%B6k/171571293007903